Во Грција свечено дочекани моштите на свети Арсениј Еласонски
 
 
 
 
 

Во Грција свечено дочекани моштите на свети Арсениј Еласонски (21.06.2006)

Поглаварот на Грчката Православна Црква, Архиепископот Христосул на 19.06.2006 г. лично ги дочека моштите на свети Арсениј Еласонски донесени од Москва. Во својата беседа на Литургијата ги истакна „нераскинливите врски на пријателство и соработка“ помеѓу Грчката и Руската Православна Црква.

 

известува: Pravoslavie.ru