Во Фанар се сретнаа цариградскиот патријарх Вартоломеј и грчкиот архиепископ Христодул
 
 
 
 
 

Во Фанар се сретнаа цариградскиот патријарх Вартоломеј и грчкиот архиепископ Христодул (25.06.2006)

„Дојдовме тука водени од љубов и почит кон Патријаршијата, за да ги споделиме нашите чувства на љубов и да ги предадеме молитвите и поддршката на Грција во секој тежок момент на искушение за Цариградската Патријаршија“, изјави Атинскиот Архиепископ Христодул, кој вчера пристигна во неколкудневна посета на Истанбул за да му го честита лично именденот на патријархот Вартоломеј.

преземено од: ERT