Патријархот Александриски ќе оствари средба со Антиохискиот Патријарх во август 2006 год.
 
 
 
 
 

Патријархот Александриски ќе оствари средба со Антиохискиот Патријарх во август 2006 год. (09.07.2006)

 

 

Патријархот Александриски и на цела Африка Теодор, од 10 до 18 август 2006 година  ќе го посети Антиохискиот Патријарх Игнатиј во Сирија и Либан. Патријархот Теодор ќе се сретне и со значајни претставници од двете земји. Ова е негова втора официјална посета на Антиохискиот патријарх.

известува: www.rnn.gr