Рускиот патријарх Алексиј ќе одржи две епископски хиротонии
 
 
 
 
 

Рускиот патријарх Алексиј ќе одржи две епископски хиротонии (17.08.2006)

Во официјалната резиденција во Свето-Даниловиот манастир денес се одржа наречение во епископски чин на архимандритите Александар и Аристарх. Нивните хиротонии ќе се одржат на 19 и 20 август во московскиот храм на Христа Спасителот, со кои ќе чиноначалствува патријархот Алексиј II.

 

Известува: Патриархиа.ру