Војниот храм во Саратов ќе добие мошти на великомаченикот Димитриј Солунски
 
 
 
 
 

Војниот храм во Саратов ќе добие мошти на великомаченикот Димитриј Солунски (17.08.2006)

На 18 август во војниот храм при Институтот за радијациска, хемиска и бактериолошка заштита со Литија ќе биде пренесена честица од моштите на светиот великомаченик Димитриј Солунски. Литијата ќе започне околу храмот на свети Димитриј. Пред Литијата ќе се одржи сеноќно бдение на празникот на Преображението Господово. За време на празничното богослужење ќе бидат внесени во храмот чесните мошти на великомаченикот Димитриј Солунски.

 

Известува: Патриархиа.ру