Поглаварот на Руската Задгранична Православна Црква на поклонение во Светата Земја
 
 
 
 
 

Поглаварот на Руската Задгранична Православна Црква на поклонение во Светата Земја (19.08.2006)

 

На 17 август Митрополитот Источно-американски и Њујоршки Лавр пристигна во Светата Земја. Во програмата за поклонение влегува посетата на светите места и средби со Блажениот патријарх Ерусалимски и Палестински Теофил. Покрај тоа, Митрополитот Лавр ќе учествува во свеченостите посветени на стогодишнината на Спасо-вознесенската обител на Елеонската гора.

 

известува: Патриархиа.ру