Отворање на меѓународната конференција „Русија-Атон: илјадагодишно духовно единство“
 
 
 
 
 

Отворање на меѓународната конференција „Русија-Атон: илјадагодишно духовно единство“ (03.10.2006)

На 1 октомври 2006 година, Светиот патријарх руски Алексиј II го возглави пленарното заседание со кое беше отворена меѓународната научна-богословска конференција „Русија-Атон: илјадагодишно духовно единство (по повод 450 години од претставувањето на Преподобен Максим Грк)“. Неговата Светост им се обрати на учесниците и гостите на конференцијата со поздравно слово.

 

 

        

 

известува: Patriarhia.ru