Во Грчката Православна Црква избор на двајца нови архиереи
 
 
 
 
 

Во Грчката Православна Црква избор на двајца нови архиереи (13.10.2006)

Наскоро Светиот Синод на Грчката Православна Црква ќе избере нови Митрополити за Коринтската и Кортинската катедра. Митрополитот Коринтски Пантелејмон почина во август оваа година, а администраторот на Гортинската епархија Теофил, кој во последно време не можеше да ја извршува должноста заради слабото здравје, почина на 9 октомври.

Известува: Patriarhia.ru