Грчката војска го празнува денот на Воведението на Пресвета Богородица
 
 
 
 
 

Грчката војска го празнува денот на Воведението на Пресвета Богородица (18.11.2006)

На 21 ноември 2006 г., грчката војска ќе го одбележи својот патронен празник на Воведението на Пресвета Богородица. Свеченостите ќе се одржат низ целата земја, но големи воени паради со учество на Црквата ќе се одржат во Атина и Солун. Оваа година на празникот поканети се и официјални претставници на вооружени сили на новопримените земји во НАТО и ЕУ од Источна Европа.

Известува: Ecclesia.gr