Нова книга на грчкиот Архиепископ Христодул
 
 
 
 
 

Нова книга на грчкиот Архиепископ Христодул (19.11.2006)

Во новата книга „Вистината за магијата“, којашто треба да излезе на книжниот пазар во Грција, поглаварот на Грчката Црква Христодул тврди дека егзорцизмот треба да се практикува во Православната Црква но според строго определни правила. Архиепископот дава упатства, како на клириците во нему доверената Црква коишто ги повикува на будност и трезвеност, така и на мирјаните коишто ги советува да не се приклонуваат кон магиска пракса при животна неволја.

 

извор: http://www.dveri.bg/content/view/3097/74/