САД
 
 
 
 
 

САД (20.11.2006)

Клирици на Укаринската Православна Црква во Соединетите Американски Држави, која што е под јурисдикција на Цариградската Патријаршија, сослужуваа со Михаил Денисенко, лидерот на Киевска Патријаршија.

 

Повеќе на следниот линк: http://www.patriarhia.ru/db/text/161637.html