Рускиот патријарх Алексиј испрати послание до поглаварот на Грчката Црква
 
 
 
 
 

Рускиот патријарх Алексиј испрати послание до поглаварот на Грчката Црква (10.12.2006)

 

На 5 декември 2006 година, заменик министерот за одбрана на Руската Федерација г-дин Сегеј Иванов доаѓајќи во Грција во дводневна работна посета, на Грчкиот Архиепископ Христодул му предаде послание од Рускиот Патријарх Алексиј II.

 

преземено од: http://www.patriarhia.ru/db/text/168743.html