Грчкиот Архиепископ Христодул во посета на Ватикан
 
 
 
 
 

Грчкиот Архиепископ Христодул во посета на Ватикан (14.12.2006)

Пред своето патување во Ватикан, Атинскиот архиепископ Христодул со послание им се обрати на верниците и клирот на Грчката Црква, во кое ги повикува да не се вознемируваат поради неговата средба со Римскиот папа, бидејќи при оваа средба нема да се разговара за догматски прашања, туку единствено за прашања од хуманитарен карактер. Архиепископот Христодул на римскиот папа му подари икона со ликот на светиот апостол Павле.  

Известува: http://www.dveri.bg/content/view/3250/74/