Москва
 
 
 
 
 

Москва (19.12.2006)

Денес, на празникот на свети Николај Чудотворец, Московскиот Патријарх Алексиј отслужи Божествена Литургија во црквата на Преображението во ставропигијалниот машки манастир во Московската област, посветен на свети Николај. После Божествената Литургија, директорот на Московскиот државен музеј на манастирот му подари триптих со мошти на свети Николај Чудотворец и повеќе светители.

 

Известува: Patriarhia.ru