Архиепископот Христодул им честита на Бугарија и Романија влез во Европската Унија
 
 
 
 
 

Архиепископот Христодул им честита на Бугарија и Романија влез во Европската Унија (23.12.2006)

Грчкиот архиепископ Христодул испрати писма до бугарскиот патријарх Максим и романскиот патријарх Теоктист честитајќи им влез на нивните земји во Европската Унија. Слични писма архиепископот Христодул испрати до претседателите на двете земји – Георги Прванов и Трајан Басеску, во кои изразува надеж за „добра соработка во заштита на христијанските принципи“.

 

Известува: Dveribg.net