Московската патријаршија отвора парохија во Њу Делхи
 
 
 
 
 

Московската патријаршија отвора парохија во Њу Делхи (31.12.2006)

Православна парохија, посветена на светиот апостол Тома, е примена во јурисдикцијата на Московската патријаршија. Оваа одлука на Светиот Синод на Руската Православна Црква, донесена во вторникот, следеше по посетата на Индија на митрополитот Смоленски и Калининградски Кирил претходно овој месец.

 

Известува: http://pravoslavie.bg/content/view/5452/202/