Кипар
 
 
 
 
 

Кипар (01.01.2007)

На 30 декември во соборната црква на свети Теодор во градот Пафос се одржа востоличувањето на Неговото Преосвештенство г. Георгиј. На востоличувањето присуствуваа Архиепископот на Нова Јустинијана и на цел Кипар г.г. Хризостом II и повеќе архиереи на Кипарската Црква. Надлежниот архиереј на Пафската епархија неодамна беше избран за Архиепископ на Црквата на Кипар.

 

Извор: http://www.cyprus-mail.com/news/main.php?id=29918