Средба на Рускиот патријарх Алексиј со делегација на Руската Задгранична Православна Црква
 
 
 
 
 

Средба на Рускиот патријарх Алексиј со делегација на Руската Задгранична Православна Црква (03.02.2007)

На 30 јануари во Патријаршиската резиденција во Чистиј переулок, Неговата Светост патријархот Алексиј се сретна со делегација на РЗПЦ. Во текот на средбата беа разгледувани прашања поврзани со потпишувањето на Актот за канонско единство, предвидено за мај оваа година.

 

Извор: Patriarhia.ru