Во Русија отворија телефон „Помош на православните“
 
 
 
 
 

Во Русија отворија телефон „Помош на православните“ (15.02.2007)

Корисниците на платената услуга во Русија за референтна информација 009 отсега ќе можат да ја користат новата 24-часовна услуга „Помош на православните“. Сега секој клиент ќе може по телефон да се запознае со православниот календар, да ги слушне житијата на Светителите, проповеди и беседи на свештеници, да добие информација за поклонички патувања, православни воспитни установи, кафулиња и берзи на трудот. По желба на претплатникот, службата може да го поврзе за разговор со дежурен свештеник. Услугата е воведена со благослов на Виенскиот и Австриски епископ Иларион, претставник на Руската Православна Црква пред европските меѓународни организации.

 

Извор: Интерфакс