Се упокои Митрополитот Хризостом Месиниски од Грчката Православна Црква
 
 
 
 
 

Се упокои Митрополитот Хризостом Месиниски од Грчката Православна Црква (01.03.2007)

Потпретседателот на Светиот Архиерејски Синод на Грчката Православна Црква, најстар активен митрополит и портпарол на Синодот, Месинискиот митрополит г. Хризостом се упокои денес во раните утрински часови. По повод неговото упокојување, грчкиот архиепископ Христодул во својата изјава рече дека Грчката Црква е лишена од вреден трудбеник на нивата Господова, виден член на Светиот Синод и личност обдарена од Бога со многу таланти.

Бог да ја упокои неговата душа во живеалиштата на праведниците!

 

Известува: http://newsportal.rnn.gr/?c=176&a=2192