Софија
 
 
 
 
 

Софија (18.03.2007)

Денес, во неделата на свети Јован Лествичник, во патријаршискиот соборен храм на свети Александар Невски, Софија, беше хиротонисан новиот Знеполски епископ Јован од Бугарската Православна Црква. Со Литургијата на која беше извршена хиротонијата, чиноначалствуваше Бугарскиот патријарх Максим.