Почина поранешниот Тесалиски митрополит Константин
 
 
 
 
 

Почина поранешниот Тесалиски митрополит Константин (27.03.2007)

Утрото на 24 март оваа година се упокои пензионираниот митрополит на Грчката Православна Црква Константин (Сакеларопулос).

Владиката Константин е роден во 1918 година во Калаврит (Пелопонез). Го заврши Филолошкиот факултет на Атинскиот Универзитет и училиштето за проповедници на Апостолската Ѓаконија. 1950 година почна служи како проповедник во разни митрополии на Грчката Православна Црква. 1968 година беше избран за Митрополит Тесалиски.

Бог да го прости!

Известува: RNN