Москва
 
 
 
 
 

Москва (07.04.2007)

Вечерта, на 6 април 2007, на Велика Сабота и празникот на Благовештението на Пресвета Богородица, Поглаварот на Руската Православна Црква патријархот Алексиј II богослужеше во храмот на Христа Спасителот во Москва. За време на богослужението Светиот патријарх Алексиј ја возглави литијата со светата Плаштаница.

 

                  

 

Известува: Patriarhia.ru