1100-годишнина од Успението на светиот цар Борис
 
 
 
 
 

1100-годишнина од Успението на светиот цар Борис (17.04.2007)

На 2 мај со благослов на Неговата Светост Бугарскиот патријарх Максим, а со одлука на Светиот Синод на Бугарската Православна Црква и под покровителство на претседателот на Република Бугарија г. Георги Прванов, во градовите Плиска и Велики Преслав ќе бидат одржани јубилејни свечености, посветени на 1100-годишнината од успението на светиот цар Борис-Михаил Покрстителот. Гости на свеченостите ќе бидат претставници на други помесни Православни Цркви.


известува:
http://www.dveri.bg/content/view/4136/29/