Кина
 
 
 
 
 

Кина (20.04.2007)

Од 5 до 12 април 2007 година,  со благослов на Архиепископот Владивостокски и приморски Венјамин, претставници на Владивостокската епархија на Руската Православна Црква заминаа во Пхенјан (Кина), заради учество во Пасхалните свечености. Заедно со духовништвото на Православниот комитет на Кина беа отслужени богослужбите на Страсната седмица и на Пасхалните денови. На свечената ноќна богослужба беа присутни соработници на дипломатските мисии во Кина. На 10 април од името на Руската Православна Црква и од Амбасадата на РФ беше приреден пасхален прием на којшто присуствуваа дипломати од Руската Амбасада, романски дипломати и членови на Православниот комитет на Кина.

 

 

                          

 

известува: http://vladivostok.eparhia.ru/news/eparchy/?ID=1041