Редовно заседание на Соборот на СПЦ
 
 
 
 
 

Редовно заседание на Соборот на СПЦ (25.05.2007)

Денес, 25 мај 2007 година, во Белград заврши редовното заседание на Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква. Заседанието беше одржано од 14 до 25 мај во патријаршискиот двор во Белград, под претседателство на Неговата Светост патријархот Павле. Во официјалното соопштение на Соборот меѓу другото се вели дека се создадени предуслови за воспоставување на здрав дијалог со ерархијата на нашата Света Црква.

извор: http://www.spc.org.yu/#red