Конкурс за најдобар видеоклип на тема борба против наркоманијата
 
 
 
 
 

Конкурс за најдобар видеоклип на тема борба против наркоманијата (09.07.2007)

Добротворен фонд на Грузискиот патријарх Илија II објави конкурс за најдобар видеоклип на тема борба против наркоманијата. Главниот менаџер на фондот Ираклиј Кадагишвили соопшти на прес-конференцијата дека ќе бидат одбрани три сценарија како победници и секое ќе добие парична премија од по 1000 лари (над 600 долари). Вниманието на Грузискиот патријарх за наркоманијата е причинето од невидената распространетост на ова зло меѓу младите, кое веќе го наруваат „национален автогеноцид“.

Известува: www.patriarhia.ru