Грчкиот архиепископот на лекување во Америка
 
 
 
 
 

Грчкиот архиепископот на лекување во Америка (12.07.2007)

Познатиот грчки професор за хирургија и трансплантација Андреас Цакис, изјави на прес-конференција вчера дека Грчкиот архиепископот Христодул ќе биде преместен во Американскиот центар за трансплантација во Мајами на 15 август заради трансплантација на црн дроб. Заменикот министер за здравство г. Јанопулос, директорот на болницата Стефанидис и сите доктори одговорни за лекувањето на Архиепископот беа исто така присутни на конференцијата. Пред транспантацијата на Архиепископот ќе му бидат направени специјални медицински испитувања за да можат лекарите да го утврдат медицинското лекување на Архиепископот кое ќе следи после операцијата, заради намалување на опасноста абдоминалниот рак да се појави повторно. На желба на Архиепископот беше одржана оваа прес-конференцијата.

Извор: http://www.ecclesia.gr/englishnews/default.asp