Вознемиреност на грчкиот клир заради болеста на Архиепископот Христодул
 
 
 
 
 

Вознемиреност на грчкиот клир заради болеста на Архиепископот Христодул (13.07.2007)

Сериозноста на здравствената состојба на Грчкиот архиепископ Христодул неизбежно ги подгреваат плановите за негов заменик. Повеќе од петтмина архиереи веќе се подготвуваат за да го дочекаат тој ден. Се зборува дека се формираат „кругови“, а црковните служители од Северна Грција се сретнале со претставници на Владата. Во најдобар случај доколку Архиепископот Христодул продолжи да ги исполнува своите задолженија нема да биде толку во можност како порано, известува грчкиот весник „Елевтеротипија“.

 

 

 

Преземено од: http://www.dveri.bg/content/view/4583/33/