Панихида за протопрезвитер Јован Маендорф
 
 
 
 
 

Панихида за протопрезвитер Јован Маендорф (21.07.2007)

Во недела, на 22 јули 2007 година, се исполнуваат 15 години од упокојувањето во Господа на познатиот богослов и црковен историчар, поранешниот ректор на православната академија Свети Владимир во Њујорк, протопрезвитерот Јован Маендорф. Во храмот на светата великомаченичка Екатерина, во претставништвото на Православната Црква во Америка при Московската Патријаршија во 12.00 часот ќе биде отслужена панихида за протопрезвитерот Јован Маендорф.

Извор: www.oca.org