Апел за молитва на монасите од Света Гора
 
 
 
 
 

Апел за молитва на монасите од Света Гора (14.08.2007)

 

 

 

 

Во овие моменти кога Романската Православна Црква го избира новиот патријарх се повикува целото православно христијанство на молитва кон Мајката Божја, нашата Покровителка, да ја повторуваме до востоличувањето на новиот Патријарх 40 пати дневно молитвата: Пресвета Богородице помилуј нѐ!

 

(со светоотечки благослов, монасите од Света Гора)

 

Извор: Craiovaortodoxa.ro