Патријаршиска богослужба на празникот на Преображението Господово
 
 
 
 
 

Патријаршиска богослужба на празникот на Преображението Господово (19.08.2007)

На 19 август, на празникот на Преображението на Господ Бог и Спасител наш Исус Христос, Неговата Светост Рускиот патријарх Алексиј II отслужи Божествена Литургија во соборниот храм на Христос Спасителот. На богослужбата сослужуваа Епископите Александар дмитровски и Амвросиј броницки.

 

 

          

 

 

 

           

 

извор: Patriarhia.ru