Панихида за жртвите на масовното гладување во Русија
 
 
 
 
 

Панихида за жртвите на масовното гладување во Русија (25.11.2007)

На 24 ноември, со благослов на Рускиот патријарх Алексиј II, во соборниот храм посветен на празникот Богојавление во Москва, како и во храмовите во многу други градови во Русија и во други земји, се отслужи панихида за жртвите на масовното гладување за време на безбожната власт во Русија, Украина и во другите републики на бившиот Советски сојуз.

 

извор: Патриархиа.ру