Соопштение за здравствената состојба на Патријархот Павле за 30 ноември 2007
 
 
 
 
 

Соопштение за здравствената состојба на Патријархот Павле за 30 ноември 2007 (30.11.2007)

Воено медицинска академија
Белград, 30.11.2007

Извештај од постојаниот конзилиум на доктори за здравствената состојба на Неговата Светост патријархот Павле

После деталниот преглед на наодот, најновите лабораториски анализи и направената дијагностика, конзилиумот на лекари е со мислење дека дошло до директно подобрување на стабилизацијата на општата состојба. Ефектите на примената терапија доведоа до подобрување на срцевата и белодробна функција. Неговата Светост е комуникативен, внесува храна на уста, нема зголемена температура. Конзилиумот на лекарите на ВМА продолжува со интензивното лекување и пратење на здравствената состојба на Неговата Светост.

Началник генерал-мајор проф. др. Миодраг Јевтиќ

Извор: Информативна служба на Светиот Архиерејски Синод
на Српската Православна Црква