Владата на Р. Бугарија даде 5 милиони лева за цркви и манастири
 
 
 
 
 

Владата на Р. Бугарија даде 5 милиони лева за цркви и манастири (07.12.2007)

премиер на Р. Бугарија, Сергеј Станишев

 

На вчерашната седница на Владата на Р. Бугарија, министрите решија како да го распределат вишокот во буџетот во износ од над 1.300 милијарди лева. Премиерот Сергеј Станишев соопшти дека 5 милиони лева ќе бидат дадени за возобновување и градење на духовни храмови и манастири.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Двери.бг