Влошена е здравствената состојба на Поглаварот на Грчката Црква
 
 
 
 
 

Влошена е здравствената состојба на Поглаварот на Грчката Црква (29.12.2007)

 

Состојбата на 68-годишниот Архиепископ Христодул генерално се има влошено во последните неколку дена, бидејќи неговиот црн дроб скоро не функционира. Затоа тој често паѓа во бесознание, а моментите на свест заради ублажување на болките ги поминува со морфиумски инекции. Докторите очекуваат секој момент да падне во хепатална кома.

 

 

 

Извор: Romfea.com

 


 

P.S. Да се помолиме сите за него. Господ да го помилува!

 

(од редакцијата на сајтот на МПЦ)