Нов Митрополит на Хонг Конг и Југо-источна Азија (Цариградска патријаршија)
 
 
 
 
 

Нов Митрополит на Хонг Конг и Југо-источна Азија (Цариградска патријаршија) (11.01.2008)

На 9 јануари на заседанието на Светиот Синод на Цариградската патријаршија, под претседателство на Патријархот Вартоломеј I, беше избран нов Митрополит на Хонг Конг и на Југо-источна Азија архинмандритот Нектариј Цилис, викар на Самоскиот митрополитот. Архиерејската хиротонија на архимандритот Нектариј ќе се одржи во патријаршискиот соборен храм на свети Георгиј во Фанар (Истанбул, Турција) во недела на 20 јануари 2008 година.

Извор: Патриархиа.ру