Можна е средба на Рускиот патријарх со Римскиот папа на неутрална територија
 
 
 
 
 

Можна е средба на Рускиот патријарх со Римскиот папа на неутрална територија (11.01.2008)

Претседателот на Одделот за надворешни црковни врски на Московската Патријаршија Митрополитот Смоленски и Калининградски Кирил вели дека е возможно да се одржи средба меѓу Рускиот патријарх и Римскиот папа на неутрална територија.

 

„Според развојот на меѓусебните односи, оваа средба ќе се одржи“, изјави претставникот на Московската Патријаршија.

 

Извор: Патриархиа.ру