Критични моменти за архиепископот Христодул
 
 
 
 
 

Критични моменти за архиепископот Христодул (12.01.2008)

Поглаварот на Грчката Православна Црква Архиепископот Христодул и понатаму се бори со својата болест откажувајќи да оди во болница и покрај постепеното влошување на здравствената состојба. Лекарите изразија опасност од метастази на коските, и тоа дека примањето на морфиумските инекции не му ги олеснуваат болките.

 

 

 

 

 

Извор: Ert.gr

 

 

P.S. Да се помолиме сите за Архиепископот Христодул.

 

(од редакцијата на сајтот на МПЦ)