Православните христијани во Ерусалим го одбележаа Христовото Крштевање во реката Јордан
 
 
 
 
 

Православните христијани во Ерусалим го одбележаа Христовото Крштевање во реката Јордан (20.01.2008)

 

По повод празникот Богојавление, илјадници православни христијани пристигнаа во Светата земја, на местото каде што Исус Христос беше крстен во реката Јордан. Богослужбата ја започна Ерусалимскиот патријарх Теофил III во манастирот на свети Јован Крстител кој што се наоѓа на ридот со поглед на реката Јордан.

Потоа, патријархот Теофил изврши Водосвет на реката Јордан.

 

 

 

 

 

                     

Православните поклоници на пат кон местото каде што Исус Христос беше крстен во реката Јордан

 

 

Извор: News.yahoo.com