Погреб и избор
 
 
 
 
 

Погреб и избор (28.01.2008)

Опелото на блаженопочинатиот Архиепископ Христодул ќе се изрвши на 31 јануари 2008 година во 10 часот во митрополитската црква на свето Благовештение во Атина.

Митрополитот на Солун Антим изјави дека изборот за нов Архиепископ на Грчката Православна Црква ќе се одржи на 7 февруари 2008 година во истата црква.

 

 

 

Извор: Romfea.gr