Избран е нов Архиепископ на Грчката Православна Црква
 
 
 
 
 

Избран е нов Архиепископ на Грчката Православна Црква (07.02.2008)

 

 

Досегашниот Митрополит на Тива и Левадија Иероним, на денешното заседание на Синодот е избран за нов Архиепископ на Грчката Православна Црква.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Romfea.gr