Тројца нови Епископи на Бугарската Православна Црква
 
 
 
 
 

Тројца нови Епископи на Бугарската Православна Црква (27.02.2008)

Вчера, Светиот Синод на Бугарската Православна Црква донесе решение уште тројца клирици на Бугарската Црква да бидат хиротонисани за Епископи. Тоа се: архимандритот Борис, игумен на Бачковскиот манастир, архимандритот Антониј, протосингел во Пловдивската митрополија и архимандритот Кипријан, протосингел во Врачанската митрополија.

Архимандритите Кипријан и Антониј после хиротонијата веројатно ќе бидат назначени за викарни епископи на соодветните митрополии.

 

Извор: Дверибг.нет