Средба на папата Бенедникт XVI со Цариградскиот патријарх Вартоломеј
 
 
 
 
 

Средба на папата Бенедникт XVI со Цариградскиот патријарх Вартоломеј (05.03.2008)

По повод 90-годишнината од основањето на Папскиот Институт за Источните Цркви, на 6 март 2008 година, Цариградскиот патријарх Вартоломеј ќе го посети папата Бенедикт XVI. Овој Институт го има основано папата Бенедикт со цел да ги охрабри студиите на православната теологија и нејзината литургија. На истиот Институт своите пост-дипломски студии ги има завршено Цариградскиот патријарх Вартоломеј.

 

 

Извор: Romfea.gr