Осветен параклис во Киево-Печерската Лавра
 
 
 
 
 

Осветен параклис во Киево-Печерската Лавра (20.03.2008)

Во недела, на 16 март, на денот на Победата на Православието, Митрополитот Киевски и на цела Украина Владимир изврши осветување на параклис во чест на свети Николај Чудотворец, при резиденцијата на поглаварот на Украинската Православна Црква во Свето-Успенската Киево-Печерска Лавра. Осветувањето на овој параклис произлезе од тоа што минатата година беа извршени поправки и поставен нов иконостас.

 

 

                                               

                                         

Извор: Orthodox.org.ua