Во храмот на Гробот Господов во Ерусалим слезе Благодатниот оган
 
 
 
 
 

Во храмот на Гробот Господов во Ерусалим слезе Благодатниот оган (26.04.2008)

Благодатниот пасхален оган во присуство на илјадници верни од целиот свет слезе на пештерата на Гробот Господов денес, на Велика Сабота во 14.03 часот. Денешната богослужба во храмот на Воскресението Христово ја возглави според востановената традиција Поглаварот на Ерусалимската Православна Црква Неговата Светост Патријархот Теофил.

 

 

 

 

Извор: Patriarhia.ru