На порталот Патриархия.ru ќе има интернет-пренос на пасхална богослужба со која ќе чиноначалствува Рускиот патријарх
 
 
 
 
 

На порталот Патриархия.ru ќе има интернет-пренос на пасхална богослужба со која ќе чиноначалствува Рускиот патријарх (26.04.2008)

Пасхалната богослужба во храмот на Христос Спасителот во Москва со која ќе чиноначалствува Рускиот патријарх Алексиј II директно ќе биде пренесена во целост преку интернет на порталот на Московската Патријаршија Патриархия.ru со почеток во 23.00 на 26 април. Видео сигналот ќе се пренесува на следниот линк. Претходно е потребно да се инсталира Real Player

 

Извор: Patriarhia.ru