Москва: Богојавленско капење
 
 
 
 
 

Москва: Богојавленско капење (22.01.2009)

Според традицијата воочи празникот на Крштението Господово и на самиот ден на празникот верните се капат во „јордани“ – специјални купели направени во вид на крст. Во главниот град на Русија за Богојавленското капење беа направени 15 купели, од кои едниот на југо-исток на Москва, на Горниот Кузмински извор.

 

                                  

 

            

 

 

Извор: Patriarhia.ru