Новиот грчки министер за образование и религии во посета на Грчкиот Архиепископ
 
 
 
 
 

Новиот грчки министер за образование и религии во посета на Грчкиот Архиепископ (24.01.2009)

 

На 22 јануари 2009 година, новиот грчки министер за образование и религии г. Арис Спилиотопулос се сретна со Архиепископот на Атина и цела Грција Иероним.

 

На крајот на средбата, министерот рече дека дојде со многу почит кај Архиепископот Иероним и дека секогаш ќе ги почитува одлуките на Светиот Синод. Владиката одговори дека Црквата и Владата се подготвени да соработуваат за доброто на државата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Romfea.gr