Манастир на Метеори донира за детска градинка
 
 
 
 
 

Манастир на Метеори донира за детска градинка (30.01.2009)

Манастирот на Светото Преображение на Велики Метеори донираше 100.000 евра на Општината Хрисомиља (Трикала), Грција, за детската градинка во рамките на манастирот и за автобус за транспорт на децата до градинката. Во оваа општина има најмногу фамилии што имаат повеќе од 3 деца.

Извор: Romfea.gr